PolderPop Roots & More

Voor de derde editie van PolderPop Roots & More gooien we het roer om. De zaterdagavond word GRATIS met één podium. Op de planken grote namen, maar veelbelovend talent. Americana, blues, country, folk met een snufje jazz of soul.

Tijdens de podiumwissel kun je genieten van een (speciaal) biertje en fijne muziek uit een doosje op de achtergrond.

Een avond vol muziek voor de verwende muziekliefhebber.

We zien je graag op zaterdag 13 augustus op het festivalterrein achter Autobedrijf Booltink op Lieskes Wengs in Leuth (bij Nijmegen). De poort gaat open om 19:00 uur, de eerste act begint om 19:25 uur te spelen.

Als je meer wilt weten over de acts klik dan op foto van de betreffende artiest, dan surf je over het web naar hen toe.

Steel Going Strong

 

Jan Paul Griede is een bluesgitarist en heeft jarenlang in Europa en de Verenigde Staten als gitarist getoerd. Begeleidde binnen en buitenlandse bluesartiesten.
Speelde bij Monti Amundson, Boyd Small en opende voor BB King, Johnny Winter en Luther Allison.
Speelde op verschillende cd’s en bracht in 2021 zijn laatste cd,The Rumour uit.
Energiek slidespel en ingetogen blues……
STEELGOINGSTRONG!

 

Etan Huijs

 

Singer-songwriter Etan Huijs is behalve een begenadigd muzikant een ondernemer pursang. En hoewel een onwrikbaar virus ook hem als muzikant raakte, hield hij het financiële en creatieve vuur gaande. Na de release van het breed bejubelde album The Monochrome Veil uit 2021 boetseerde Huijs een akoestische opvolger die uitkwam in 2022 en excelleert in oorstrelende melodieën, strijkers en koortjes: de EP Dreams in Multicolor. De groei van Huijs als muzikant, liedjesschrijver en arrangeur is groots en indrukwekkend. Sinds het uitbrengen van The Secret Us in 2018 volgen de kritische pers en het goudeerlijke publiek hem op de voet en storten continu een estafette aan lovende woorden over hem uit.

 

DIX

 

De oorsprong van de nummers van DIX ligt in de persoonlijke en muzikale ervaringen van de bandleden. Kenmerkend voor de rootsy Americana van DIX zijn de sobere maar doordachte composities en arrangementen, en de krachtige uitvoering ervan. Na de demo’s Test Case en Neuf bracht de band in 2010 in eigen beheer een cd uit met de titel Sayonara. Dat album mocht zich verheugen op veel aandacht vanuit de media, en er zijn er dan ook nogal wat van in eigen beheer verkocht.

 

Drie jaar later was het de beurt aan de opvolger For Love. Eind 2022 is het derde - lang verwachte - album gereed.
DIX bestaat uit de oorspronkelijk uit het Land van Maas en Waal afkomstige jeugdvrienden Erik van Oijen (leadzang, gitaar, mandoline), Johnny Ariëns (basgitaar), Bart Versteegh (drums, accordeon) en Ray van Haalen (gitaar, banjo). Vanaf het begin wordt de muziek geïnspireerd door folky rock en Americana.

 

 

Olav & The Blues Cruise

 

Een nieuwe naam, een nieuwe band, maar met een gerenommeerde gitarist/zanger uit de Nijmeegse muziek (Blues) scene als frontman. Na een lange en succesvolle carrière die inmiddels ruim 40 jaar duurt waarin Olav met vele bekende nationale en internationale bekenheden toerde zoals :
Red Rooster Club, Kaz Lux, Rosa King, Bertus Borgers, Oscar Benton, Willy Kent, Keith Dunn, Ana Popovic

 

Olav heeft op veel podia en festivals in Nederland en omringende landen gestaan. Na vele CD’s van eigen bands en anderen waarop Olav te horen is als (studio)muzikant werd het hoog tijd voor het maken van een eigen Blues CD met eigen nummers! Nummers uit het leven gegrepen uiteraard over de liefde,

verlaten worden en andere zaken die het leven de moeite waard maken.  Dat alles aangevuld met een paar eigentijdse en bijzondere covers.