PolderPop Roots & More

Voor de derde editie van PolderPop Roots & More gooien we het roer om. De zaterdagavond word GRATIS met één podium. Op de planken grote namen, maar veelbelovend talent. Americana, blues, country, folk met een snufje jazz of soul.

Tijdens de podiumwissel kun je genieten van een (speciaal) biertje en fijne muziek uit een doosje op de achtergrond.

Een avond vol muziek voor de verwende muziekliefhebber.

We zien je graag op zaterdag 10 augustus op het festivalterrein achter Autobedrijf Booltink op Lieskes Wengs in Leuth (bij Nijmegen). De poort gaat open om 19:00 uur, de eerste act begint om 19:30 uur te spelen.

Als je meer wilt weten over de acts klik dan op foto van de betreffende artiest, dan surf je over het web naar hen toe.

Met haar veelzijdige, soulvolle stem en rootsy songs neemt de in de Ooijpolder wonende singer-songwriter Loes Swinkels je mee op haar reis, langs verlaten autowegen, rode rotsformaties en stille plekjes in de natuur. Roadtrips naar o.a. USA, Canada, Afrika en Azië gaven Loes inspiratie voor haar muziek en het leven. Liedjes over vrijheid, bewustwording, liefde en je plek vinden in de wereld. Haar album ‘Nothing As I Know’ werd in 2015 met lovende recensies ontvangen door o.a. Lust for Life, Jazzism en Heaven. Er werd gesproken van een ‘on-Nederlands goed album’. Momenteel werkt Loes aan nieuwe liedjes en de volgende reis staat alweer gepland!

De Londense singer-songwriter Will Knox werkte eerder samen met onder andere Miss Montreal, verzorgde het voorprogramma van BLØF en speelde op Concert at Sea. Hiermee heeft hij laten zien dat hij een grote groep mensen helemaal stil kan krijgen met zijn poëtische teksten en ingetogen stemgeluid.  

Dit voorjaar verscheen de zijn EP: Little Holylands. Een juweeltje, luister maar naar de single Jerusalem of kom op zaterdag 10 augustus naar PolderPop Roots & More.

Baer Traa is de nieuwe soul- en americana man. Zijn eerste single Stone Cold Woman werd meteen 5 sterren track bij Gerard Ekdom (Radio 2) en weerspiegelt waar de muziek van Baer om draait; strakke grooves, soulvolle songs en een flinke scheut blues. Soulzangers als Marvin Gaye en Bill Withers en songwriters als James Taylor en Jackson Browne vormden zijn sound. Zijn debuut 'Out Of Thin Air' verscheen begin dit jaar. Met zijn rauwe, oprechte performance en in zijn band leden van Janne Schra, Jo Goes Hunting en Ntjam Rosie is dit een act om niet te missen.

Sweet Bourbon bestaat uit gepassioneerde muzikanten met verschillende achtergronden en een voorliefde voor 'the roots'. De sound van de band smaakt als een recept dat door jaren van rijping een uitgebalanceerde smaak heeft gekregen.

Ontdek 'a new blues sound' met invloeden uit rock, blues, soul en pop. Ontdek hun eigen werk met af en toe een 'good old classic'.

It's as Sweet as Bourbon.... en het smaakt naar meer.