Het gratis festival in Leuth! PolderPop, Editie 33

Zaterdag 12 en zondag 13 Augustus is het weer zo ver: de 33e editie van het PolderPop festival!
Op 2 podia spelen verspreid over 2 dagen maar liefst 11 bands!


Zaterdag 12 Augustus 

Zaterdagavond kun je PolderPop Roots & More bezoeken.
Op deze avond is er aandacht voor muziek die aansluit bij de authentieke folk, country en blues, of de begintijd van de rock en de soul.
De Roots zijn bij deze bands duidelijk hoorbaar.

Alle bands spelen eigen werk, want liever willen we geen gecover in de polder…. Ze hebben potentie om te groeien tot de topbands van
Nederland. Voor zover ze die status al niet hebben natuurlijk.

Check Spotify: Polderpop 2023.    

Eten & drinken

Op het terrein van PolderPop is een hapje en een drankje te krijgen!
Eigen eten en drinken is niet toegestaan op het festival.


Locatie

PolderPop vindt plaats op bedrijventerrein Lieskes Wengs in Leuth (bij Nijmegen). Direct achter Autobedrijf Booltink, een kleine 10 km van Nijmegen. De bus stopt op loopafstand van het festival. Parkeren kun je op Lieskes Wengs, het Kerkplein en bij de Vriendenkring en de sportvelden.


Line-up


Penvriend

Een dromerig indiefolk-duo uit Arnhem, bestaande uit BF Twan en Imre. Ze ontmoetten elkaar in 2018 tijdens een optreden, waarna ze in contact bleven als digitale penvrienden. Dit resulteerde in een sterke vriendschap en muzikaal partnerschap. Hun inspiratiebronnen zijn oude en nieuwe toppers uit de Amerikaanse folk scene, zoals Bob Dylan, Kurt Vile en Big Thieve. Penvriend schrijft eigen, deinende liedjes die zo maar weer door je hoofd kunnen gaan spoken. Begin 2001 namen ze hun debuut EP Spinning Like a Season op, samen met een band vol bekende (pen)bevriende muzikanten. Hun eerste singel Coming Back kwam november 2022 uit. Kan PolderPop nog melodieuzer van start?

Polderpodium 20.00 – 21.00Robbing Banks

Matthijs van Nieuwkerk had in De Wereld Draait Door negen jaar geleden al in de gaten wat voor een geweldige one man band Robbing Banks is. Eigenlijk nauwelijks te bevatten hoe één muzikant zo’n geluidsmuur kan bouwen, met enkel gitaar, drumset en stem. We vermoeden dat hij de zielsverwante Seasick Steve een bewonderende blik bezorgde, toen hij in diens voorprogramma optrad. Noem het ruige grunge of garage rock, maar eigenlijk zijn het gewoon pakkende popliedjes, die razendsnel en heerlijk lawaaierig worden gespeeld. Zijn eerste album kwam in 2014 uit, zijn laatste Super Glue in 2021, daarop ook de laatste singel Vampires. Het fuzz-effect, het vibrerende geluid van een overstuurde versterker, draagt extra bij aan de Wall of Noise van Robbing Banks. Daarmee speelt hij niet alleen bankgebouwen plat maar zeker ook de PolderPop-bezoekers!

Polderpodium 21.30 – 22.30Miller & The Tone Machine

Drie keer scheepsrecht! In 2021 waren ze geboekt maar die editie viel door corona in het water. Vorig jaar wilden we ze weer op PolderPop, maar toen was de band verhinderd. We zijn erg verguld dat we ze dit jaar hebben binnengehaald: Miller & The Tone Machine! Zie ze maar gerust als DE representant in Nederland van de Amerikaanse Southern Rock. Dit genre wortelt stevig in de blues en heeft invloeden uit de soul en country. Vooral de soul ligt er bij deze 7-mansformatie dik bovenop, met een vette blazerssectie en een ronkende Hammond. Hun helden komen uit de sixties en seventies, zoals The Band, Creedence Clearwater Revival en recenter, Charles Bradley. Als je soms denkt dat je het gruizige stemgeluid van Warren Haynes (Gov’t Mule) hoort, dan is dat toch echt gewoon drummer Kees Mulder. En zou Levon Helm, drummer/zanger van The Band, ooit wat chromosomen aan Kees hebben doorgegeven? Het PolderPop-dak gaat er zaterdag af met lekkere bluesy hard soul van Miller en z’n Tone Machine!

Polderpodium 23.00 – 24.00


Zeg het voort!