Het gratis festival in Leuth! PolderPop, Editie 33

Zaterdag 12 en zondag 13 Augustus is het weer zo ver: de 33e editie van het PolderPop festival!
Op 2 podia spelen verspreid over 2 dagen maar liefst 11 bands!


Zondag 13 augustus 2023

Op zondag kun je het oude vertrouwde PolderPop verwachten.
Alle bands spelen eigen werk, want we willen liever geen gecover in de polder. Ze hebben potentie om te groeien tot de topbands van Nederland. Voor zover ze die status al niet hebben natuurlijk.

Check Spotify: Polderpop 2023

Eten & drinken

Op het terrein van PolderPop is een hapje en een drankje te krijgen! Eigen eten en drinken is niet toegestaan op het festival.

Locatie

PolderPop vindt plaats op bedrijventerrein Lieskes Wengs in Leuth (bij Nijmegen). Direct achter Autobedrijf Booltink, een kleine 10 km van Nijmegen. De bus stopt op loopafstand van het festival. Parkeren kun je op Lieskes Wengs, het Kerkplein en bij de Vriendenkring en de sportvelden.

Line-up

Headfirst

Als je deze vier jonge rockers uit Leiden op ’t podium ziet, zou je niet zeggen dat de band al vanaf 2016 bestaat. De start van Headfirst moet dus ergens heel vroeg, in de onderbouw van de middelbare school zijn geweest. April 2023 brachten ze hun eerste album uit: Traffic Junkie, maar ook daarvoor rolden al puike singles met een hoog rock/popgehalte van de pers zoals Amnesia (2020) en Don’t You Mind (2022) met prachtig drum- en gitaarwerk en vocalen die de jaren 90-grunge van Nirvana doen herleven. Als we afgaan op het aantal streams op Spotify (360.000 van Amnesia) brengt Headfirst een alternative sound terug die weer aanslaat bij een breed – en niet alleen jong – publiek. In 2022 wonnen ze de halve finale van de Nobel Award, de pop cultuurprijs van hun stad. De songteksten ademen de huidige tijdgeest. Er worden veel vragen gesteld, er is onzekerheid en het is niet alleen lang leve de lol. Maar één ding is zeker, Headfirst rockt!

Kioskpodium 14.00 – 14.45


Misprint

De Nederlandstalige indie-popband Misprint fluistert je gemoedelijke woorden toe om je vervolgens met gruizig gitaargeweld de moshpit in te sleuren. Het Nijmeegse viertal oreert, zingt en schreeuwt over emancipatie, afbakbroodjes en andere alledaagse zaken. Ze doen dit in een oude Nederlandse teksttraditie, die van relativeringsdrang en zelfspot. Vroeger
was hoorde je dat bij zangers als Jules de Corte, Armand, Boudewijn de Groot en nu bij Spinvis. Verschil is wel een bijzonder heavy instrumentale twist bij Misprint! In november 2022 verscheen Misprints tweede EP Binnenkant van een raam. Hierop verkent de band de vele gezichten van eenzaamheid – van gebroken relaties, onbereikbare vriendschappen tot het verwerken van rouw. Met Misprint betekent dit echter geen neerslachtige plaat. De melancholie wordt afgewisseld met momenten van uitbundigheid, refreinen die zich direct diep in je brein nestelen en instrumenten die regelmatig uit de bocht vliegen. Misprint werd bij de opnames bijgestaan door een rits gastmuzikanten, waaronder een spontane cameo van Pavement-gitarist Spiral Stairs (Scott Kannberg), die Nederlands probeert te spreken op het nummer HEAVY METAL.

Polderpodium 15.00-15.45


Patch The Sky

Patch the Sky is een vijf leden tellende Nijmeegse band, opgericht in 2021. Ze brengen sfeervolle, dynamische rock ten gehore, beïnvloed door de Prog Rock van jaren zeventig, de eighties Wave en de Alternative van de nineties. De verhalende en nostalgische songs gaan over liefde, hoop en verlies die de band live vol levenslust, energie en hartstocht speelt.
In 2022 bracht Patch The Sky de debuut-EP uit Hold on Thight, recent hun nieuwe singel Even Stars. De band focust zich sterk op het maken van muziek videos, die periodiek als losse singles worden uitgebracht, kijk maar eens naar: Patch the Sky - Even Stars (single) - YouTube

Kioskpodium 16.00 – 16.45


Cassandra Onck

A: Wetenschapper, B:  Zangeres of C: Schrijver? Als het aan Cassandra Onck ligt is het antwoord D, namelijk al het bovenstaande. Cassandra ontdekte vroeg dat je de belangrijkste dingen in het leven leert door ze te doen. Nu zingt ze over de vragen die op school niet worden gesteld. Hierbij zoekt ze verbinding tussen kunst en wetenschap. Haar scherpe Nederlandstalige teksten zijn een liefdevol wapen tegen vastgeroeste kaders. Begin 2023 verscheen haar nieuwe EP Fractalnoia, een persoonlijke zoektocht naar nieuw houvast wanneer je ontdekt dat de belangrijkste dingen in het leven niet maakbaar zijn.  Voor Fractalnoia ging Cassandra in gesprek met mensen buiten haar eigen belevingswereld, van sterrenkundige tot jehova’s getuigen. Want hoe kun je omgaan met dat wat we niet zeker weten? Samen met haar band brengt ze haar zoektocht tot leven in een krachtige elektronische liveshow waarmee ze dit jaar door Nederland en Vlaanderen tourt.

Polderpodium 17.00-17.45


Vain Louie

Vijf jeugdvrienden die één passie delen: snoeiharde muziek maken. Hun energieke melodische hardcore zorgt voor een muur van geluid waar je niet omheen kunt. Ze staan garant voor een krachtige en gepassioneerde liveshow waarmee ze PolderPop op z’n grondvesten zullen doen schudden! De afgelopen jaren heeft Vain Louie diverse singles uitgebracht. In 2022 vond de band dat het tijd werd voor iets groters, namelijk hun debuutalbum Time Devours Everything. Ze hebben op het album een unieke originele sound en sfeer gecreëerd en zijn er op gebrand dit live met veel energie neer te zetten. De internationale podia wachten en Leuth is natuurlijk de springplank voor een grensoverschrijdende gig. Het geluid van Ruben c.s. reikt in ieder geval de grens over!

Kioskpodium 18.00 – 18.45


Blanko

Blanko is artiest, songwriter, producer en multi-instrumentalist maakt van begin tot eind zijn eigen muziek. Samen met zijn vaste liveband Het genre zou je die kunnen omschrijven als indie rock of alternatieve rock in de stijl van Jack White, The Black Keys, Jet Rebel en The Killers. Na een succesvolle carrière als sessie muzikant en als gitarist/songwriter bij o.a. de 3JS besloot hij in 2019 dat het tijd was om zijn visie over muziek, tekst en performance in een vorm te gieten die hem past. Zijn debuutalbum Music by Blanko stamt uit begin 2022. Zoals de titel al doet vermoeden is het geheel door Blanko (Jan Schilder) zelf geschreven, geproduceerd en gemixt. Terugkerend thema in zijn muziek is het verlangen naar de uitbundigheid van het pre-corona bestaan. De songs op het album verklanken sterke emoties over onvoorwaardelijke liefde voor het (nacht)leven, maar ook over angst voor verstikking door het alledaagse bestaan. Blanko tourt momenteel met gaaf muziektheater, gebaseerd op de film Stop Making Sense van Talking Heads. Voor deze ene keer willen we op PolderPop wel een covertje toestaan!

Polderpodium 19.00-19.45


The Garnals

The Garnals uit Arnhem slingeren je heen en weer tussen hypnotiserende gitaarmuren, stuwende garagerock, kabbelend getokkel en psychedelische jams. In Coronatijd begonnen als duo heeft de formatie zich kunnen ontplooien tot een kwaliteit act, waarbij vooral het psychedelische gitaarwerk live indruk maakte op uw PolderPop-boeking-club.
Duidelijke invloed op de sound van The Garnals hebben The Brian Jonestown Massacre, Kurt Vile en King Tuff. Door omstandigheden kon de band de laatste tijd niet echt goed aan de weg timmeren. Toch zijn er
2022 een viertal singles uitgebracht, waaronder Get Out Of My head en Smog City. PolderPop beschouwt zanger/gitarist Twan dan ook als een hele mooie doorstart. Een dubbel optreden zelfs voor hem, want zaterdagavond opent hij ons festival met Penvriend.

Kioskpodium 20.00 – 20.45


SVAUN

SVAUN is het solo-project van Sven Janssen (The Moon, Speciaal Onderwijs), en zag onlangs met hulp van drie ervaren muziekvrienden het licht. Geïnspireerd door zandstormen en de Palm Desert Scene zet deze rockformatie een muur van geluid neer die niet te ontwijken valt: 100% Crash Risk!
Denk aan uptempo stonerrock met een sexy randje; de eerste EP is recent verschenen als hun eerste wapenfeit.

Polderpodium 21.00-21.45 


Zeg het voort!