PolderPop #34. Het gratis muziekfestival in Leuth! 

Zondag 11 augustus van 13.30 - 20.00 uur

PolderPop festival op zondag: Gratis muziekplezier voor iedereen!

Op zondag 11 augustus transformeert Leuth in een muzikaal paradijs met PolderPop, het gratis muziekfestival dat voor elk wat wils biedt. Van opkomend talent tot meer gevestigde namen, PolderPop viert de Nederlandse en regionale muziekscene. Geniet van unieke genres en originele sounds op het bedrijventerrein Lieskes Wengs, waar je niet alleen wordt getrakteerd op leuke liveshows, maar ook de kans krijgt om bij te dragen aan dit kosteloze evenement. Zet deze dag in je agenda voor een onvergetelijke ervaring vol muziek, dans en plezier!

Check Spotify: binnenkort de polderop 2024 Spotifylijst

Eten & drinken

Op het terrein van PolderPop is een hapje en een drankje te krijgen!
Naast alle sponsoren, is de omzet van de horeca ook een belangrijke financiële drager voor dit gratis festival. Trek dus je portomonnee en help PolderPop!
Eigen eten en drinken is daarom begrijpelijkerwijs niet toegestaan op het festival.

Locatie

PolderPop vindt plaats op bedrijventerrein Lieskes Wengs in Leuth (bij Nijmegen). Direct achter Autobedrijf Booltink, een kleine 10 km van Nijmegen. De bus stopt op loopafstand van het festival. Parkeren kun je op Lieskes Wengs, het Kerkplein en bij de Vriendenkring en de sportvelden.

Programmering / line-up:

IOK

Polderpodium 14.00 – 14.45

Maak kennis met IOK, een getalenteerde indierockband uit Nijmegen, die bekend staat om hun avontuurlijke uitstapjes naar artrock. Hun muziek, een mix van rauwe rock en prachtige melodieuze lijnen, nodigt zowel uit tot dansen als tot luisteren.
Deze band, winnaars van de Roos van Nijmegen 2021, combineert alternatieve rock in de Britse traditie met subtiele jazzinvloeden. IOK is een band die je niet alleen ziet en hoort, maar ook voelt. Hun liveshows zijn een explosie van energie en emotie, waarbij elk optreden weer anders is.
Koningsdag 2024 gaven ze een overtuigend optreden op het Oranjepop festival in Nijmegen en daar willen zij met hun PolderPop optreden graag nog overheen gaan dus zorg dat je op zondag 11 augustus op tijd aanwezig bent op het festivalterrein.

Klik en ontdek meer over "IOK"

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify


 

Youth Reserve

Polderpodium 15.15-16.00

Youth Reserve, hét Arnhemse synthpop duo dat bekend staat om zijn dansbare beats en broeierige nachtsfeer, staat klaar om PolderPop te veroveren. Met invloeden van bands als Future Islands en Talk Talk, brengt Youth Reserve een moderne draai aan de geliefde 80's synthpop. Hun meest recente EP, '4AM', gelanceerd in augustus 2024, is een bewijs van hun evolutie, met een focus op toegankelijkheid en dansbaarheid die gegarandeerd de menigte in beweging krijgt.
Bezoekers van PolderPop kunnen een set vol stuwende disco beats, groovende baslijnen en warme synthesizers verwachten. Met nummers die variëren van het aanstekelijke ‘A Hill To Die On’ tot het zwoele ‘Save The Dance’, belooft elk optreden van Youth Reserve een onvergetelijke ervaring van muzikaal drama en dansplezier.
Mis de kans niet om Youth Reserve live te zien op Polderpop. Zet 11 augustus in je agenda en bereid je voor op een optreden vol onvervalste synthpop dat je niet snel zult vergeten!

Klik en ontdek meer over "Youth Reserve"

Website | Facebook | Instagram | Youtube | SpotifyHOOFS

Polderpodium 16.30 - 17.45

Muziek die dwars door je trommelvliezen trapt. De bandnaam HOOFS kan niet toepasselijker zijn. Snijdende gitaren, gruizige baslijnen, zang die je bij de strot grijpt en stampende drums die nog even benadrukken waar die naam vandaan komt.

Deze band uit de Randstad heeft begin april 2023 hun eerste EP uitgebracht, toepasselijk getiteld “EP I”. Deze EP werd opgenomen in Studio Katzwijm met de hulp van producer/engineer Daan  Duurland (o.a. Tramhaus, Marathon) en Nadya van Osnabrugge (Tramhaus/Vulva). Volgens Never Mind the Hype is het “een puntgave noiserock escapade” en verkozen ze de EP tot 1 van de beste EPs van 2023.

Over hun live performance wordt door 3voor12 het volgende gezegd: “subtiliteit komt in het woordenboek van HOOFS niet voor”, en “Met acht kneiterharde songs die aanvoelen als een pak slaag is het een superstrak optreden”. HOOFS is intens, maar sleept je mee in hun wereld als een rauwe omhelzing.

Als Never Mind the Hype talent hebben ze net een succesvolle Popronde afgerond, waarmee ze door het hele land hebben gespeeld. Ook is er een tweede EP op komst van deze post-punk/noise band, die begin 2024 verwacht wordt.

Klik en ontdek meer over "HOOFS"

Facebook | Instagram | Youtube | Music

 

Case Candy

Polderpodium 17.45-18.30

Ontdek de elektrische energie van Case Candy op het PolderPop festival! Met hun wortels in Nijmegen, heeft deze opzwepende funk/pop band een uniek geluid dat vrouwelijke rap en zang combineert met funkbased gitaarpartijen, vloeiende baslijnen en discogrooves.
Hun muziek, een explosie van kleuren en smaken, doet denken aan een mix van Cory Wong en Lizzo, en zorgt voor een lekkere feestelijke stemming.Recent heeft Case Candy een nieuwe minialbum “Sugar Rush Sessions” uitgebracht met 3 lekkere tracks (luister hier op Spotify).
Hun optredens op het Booster festival in Enschede, het bevrijdingsfestival in Wageningen en de Vierdaagse feesten in Nijmegen werden alom geprezen, en ze staan klaar om PolderPop op dezelfde manier te veroveren.

Klik en ontdek meer over "Case Candy"

Facebook | Instagram | Youtube | SpotifyGang van Zaken

Polderpodium 19.00 – 20.00

De kern van de band De Gang van Zaken, Ole Mieras en Matthijs van Roddenhof, ontdekte hun gedeelde muzikale chemie terwijl ze samenwoonden, wat leidde tot het schrijven van hun eerste nummer over het verkennen van nieuwe steden. Dit nummer blijft favoriet binnen hun groeiende repertoire. Versterkt door basgitarist Pim van Ringelestijn, saxofonist Gijs van Amerom en drummer Niels Roos, brengt de band een frisse dynamiek op het podium, die hen onderscheidt van andere acts.
Met een uitverkochte show in Doornroosje en een groeiende fanbase op platforms als Instagram en Spotify, belooft hun optreden op PolderPop een onvergetelijke ervaring te worden. Kom en beleef de magie van De Gang van Zaken, waar de energie van de muziek en de passie van de muzikanten samensmelten tot een spektakel dat het hart van de indierock raakt. Mis het niet!

Klik en ontdek meer over "De Gang van Zaken"

Instagram | Youtube | Spotify


 


Zeg het voort!